Eerste Tech Event groot succes!

19 maart 2024

Dat techniek een grote rol speelt in onze levens hoeven we niemand meer te vertellen. Smartphones die we gebruiken om met onze vrienden te communiceren. Maar om van A naar B te komen gebruiken we de techniek. Techniek is overal! 

De ondernemers in Bunschoten-Spakenburg zijn trots op hun bedrijven en terecht! Het is jammer dat het vaak achter gesloten deuren blijft. Daar is verandering in gebracht. In een samenwerking tussen T is for Tech, het Oostwende College en 10 bedrijven is het Tech Event Bunschoten-Spakenburg op poten gezet. 

Alle leerlingen uit groep 7 uit ons dorp mochten deelnemen aan een fantastisch programma.  Hiermee zijn bijna 300 leerlingen in aanraking gekomen met techniek. Iedere klas ging roulerend op bezoek bij een bedrijf waar techniek duidelijk zichtbaar is. Daarnaast zijn ze ook op bezoek geweest bij een bedrijf, waarbij je niet direct denkt aan techniek. Na een korte uitleg kregen alle leerlingen ook een praktijkopdracht. Hierdoor hebben de leerlingen mogen ervaren hoe geweldig techniek kan zijn. 

De bedrijven Saled LED Verlichting, het Oostwende College, Zorg- en Wooncentrum de Haven, Market Food GRoup, Heinen & Hopman, Voestalpine Automotive Components Bunschoten, Van den Hoogen Engineering, STYLE CNC Machines, Wijnands Auto Service, Van Halteren Technologies en Koelewijn Bouw worden enorm bedankt voor hun bijdrage. 

Het Tech Event zal wegens groot succes volgend jaar weer plaatsvinden!