Gemeentedag havo-4

Gemeentedag havo-4

5 april 2024

Ook dit jaar is havo-4 actief bezig geweest met burgerschap. Op 4 april kwamen de leerlingen in contact met gemeenteraadsleden, wethouders en de burgemeester om te zien wat de lokale democratie inhoudt.

‘s Ochtends trapte wethouder Peter van Asselt af met een kennisquiz. Die werd gewonnen door Jotte Koelewijn en Zein al Zawahra. Ook konden de leerlingen voor de laatste keer vragen stellen aan Melis van de Groep over het ambt van burgemeester.

In de middag werd gedebatteerd over de onderwerpen windmolens, statushouders en uitbreiding van een boerderij. Dit allemaal onder leiding van de burgemeester. Vanuit vier partijen discussieerden de leerlingen over elkaars ideeën, standpunten en voorstellen. 

Voor sommigen ging dat met de nodige spanning, maar voor één niet. Volgens de jury stak Mirre Roos door haar houding en boodschap er bovenuit! Zij werd benoemd tot ‘politiek talent 2024’.