Farel College
Een school voor iedereen!

Groep 8

Als je van actie en aanpakken houdt, dan biedt het Oostwende College jou volop kansen! Het Oostwende College is een ondernemende en overzichtelijke school. Persoonlijk contact vinden wij belangrijk. Wil je eens kijken hoe het er op school aan toe gaat? Je bent van harte welkom!

Bezoek het Oostwende

Oostwende Infomarkt
Woensdag 28-11
19.30 – 21.00 uur

Oostwende Open Huis
Woensdag 30-01
19.00-21.00 uur

Oostwende Inloopspreekuur
Woensdag 13-02
19.00 – 20.00 uur

En ook meedoen met een ontdekkingsles? lees meer»

 

 

Oostwende in beeld

Aanmelden

Er zijn drie gegevens waarop de toelating van een leerling tot één van de brugklassen atheneum, havo, mavo/tl, vmbo-kader of vmbo-basis, is gebaseerd:

  • het advies van de basisschool
  • de uitslag van een toets of test (CITO of anders)
  • de wens van de leerling en de ouders

Het komt voor dat de wens van de leerling en de ouders niet overeenkomt met het advies van de basisschool of de uitslag van de toets. In dat geval bespreekt u de mogelijkheden met de schoolleiding. Na overleg met de ouders en de leerling is het de school die de uiteindelijke beslissing neemt.

– Het Inschrijfformulier 2019-2020.

De basisscholen in Bunschoten-Spakenburg verzorgen de aanmelding van uw zoon of dochter op onze school. U hoeft zelf geen inschrijfformulier in te leveren.

Voor het aanvragen van een gesprek met de schoolleiding, neemt u contact op met de schooladministratie via info@oostwende.nl.

Procedure aanmelding en inschrijving
In de regio Amersfoort (Amersfoort, Nijkerk, Baarn, Soest, Bunschoten) is er voor alle leerlingen vanuit het basisonderwijs voldoende plaats op de middelbare scholen. Om ongewenste fluctuaties te voorkomen is afgesproken dat de scholen niet meer leerlingen toelaten dan waarvoor er ruimte is in de school. Lees de procedure Aanmelding en Inschrijving voor schooljaar 2019-2020 van het Oostwende College.

 

Leerlingen over het Oostwende

Interview Rick Koelewijn 1D

Wat vind je van het  Oostwende College?

Een goede school, goede lessen. Ik snap de uitleg bijn altijd. De sfeer is gezellig, ik heb veel vrienden. Er wordt in de hele school goed met elkaar omgegaan, iedereen hoort erbij.

Voldoet de school aan jouw verwachtingen?

Ja, eigenlijk wel.

Kun je een voorbeeld geven van een leuke LWT- opdracht?

Ja, het Uitzendbureau. Ik heb een stuk geschreven voor de krant. Het is leuk om je eigen tekst en foto in De Bunschoter te zien. En voor Nederlands moest ik een stuk van een boek verfilmen.

Waarom zou je deze school aanraden?

Het is leuk, je maakt snel vrienden. De docenten leggen goed uit, je snapt alles snel. Door de lessen van 70 minuten heb je minder vakken per dag en is je tas dus ook niet zo zwaar. Je hebt genoeg tijd om je huiswerk al op school te maken dus als ik uit ben, kan ik wat leuks voor mezelf doen. Ik vind het ook leuk dat elke docent mijn naam weet.

 

Interview Jannie Roos 3B

Jij bent al 3 jaar leerling op het Oostwende College, wat vind je van de school?

Ik vind het een hele goede school, omdat alle docenten je supergoed helpen met alles. In de eerste klas heb ik van mijn mentor heel goed leren plannen en daar heb ik nu nog steeds wat aan. Ik vind de sfeer op school heel gezellig. Iedereen kent je. Het is leuk dat je in de pauze met de hele school op dezelfde plek pauze hebt.

Kun je een voorbeeld noemen van een leuke opdracht die je hebt gedaan?

Ik heb een ouderenochtend georganiseerd, waar we met de hele klas spelletjes met bejaarden hebben gespeeld. De reacties van de ouderen maakte dit zo’n leuke opdracht, ze waren zo blij!

Waarom zou je deze school aanraden?

Sowieso om de goede sfeer. En de docenten hier zijn echt goed en geven veel steun. Ik heb leuke vakken en ik hoef niet ver te fietsen. Dat is vooral lekker als het regent of stormt.  De sfeer is hier echt top.

Extra info

Lees meer over Sport +, Techniek van de toekomst of het uitzendbureau.

Nieuws

Inloopspreekuur 13 februari

4 februari 2019

Oostwende organiseert samen met bedrijven techniekweek

Steeds meer kinderen en jongeren ontdekken de veelzijdigheid, het vanzelfsprekende plezier en de kansen binnen de wereld van techniek en technologische toepassingen.

Lees meer...

24 januari 2019

Open huis 30 januari

Woensdagavond 30 januari is het open huis op het Oostwende College in Bunschoten. Ouders en leerlingen groep 8 zijn van harte welkom aan de Plecht 1. Die avond kunnen ze uitgebreid kennis maken en zich laten informeren door leerlingen en docenten. Er is informatie over ondernemend onderwijs, het Oostwende Uitzendbureau, zorg en begeleiding, techniek, sport plus, stages, de leerlingenraad, enzovoorts.

Lees meer...

Infomarkt Oostwende College drukbezocht

26 november 2018

OostwendeMarkt woensdag 28 november

woensdagavond vanaf 19.30 uur de Oostwendemarkt op het Oostwende College voor ouders en leerlingen groep 8.

Lees meer...

Open huis groep 8

25 september 2018

Gezellige & geslaagde reünie

Afgelopen donderdag 20 september was de reünie ter ere van 70 jaar onderwijs in Bunschoten.

Lees meer...

24 mei 2018

Privacy vinden wij belangrijk

Wij willen onze leerlingen een veilige leeromgeving bieden. Daar hoort ook bij dat wij zorgvuldig omgaan met de privacy van onze leerlingen, hun ouders, onze medewerkers en andere betrokkenen.

Lees meer...

24 mei 2018

Goede Doelendag woensdag 6 juni

Op 6 juni is er een goede doelendag. Wij gaan ons inzetten voor Sprank en Vrienden voor Afrika.

Lees meer...

Jubileumkrant