Het Oostwende College biedt leerlingen van havo vier en vijf het 20/80 manier van lesgeven: het International Business College (IBC). Dit houdt in dat vier dagen per week het ‘gewone’ curriculum wordt gevolgd en één dag wordt er aandacht besteed aan vakken die gericht zijn op ondernemendheid en competentieontwikkeling, zoals het vak Jong Ondernemen. Dit vak heeft een nieuw element op het programma gekregen: een samenwerking met Bakkerij ’t Stoepje.
Caroline de Vries, docent bedrijfseconomie en Jong Ondernemen; “We zochten een ruimte waar leerlingen geïnspireerd worden en wat bijdraagt aan ons ondernemende onderwijs. Daar was Bakkerij ’t Stoepje: ze hebben een prachtige experience ruimte die hiervoor beschikbaar is. Toen zijn we een samenwerking aangegaan voor in ieder geval komend schooljaar.”
Bakkerij ’t Stoepje geeft aan dat zij graag hun steentje bijdragen aan het onderwijs in Bunschoten-Spakenburg en dit is de uitgelezen kans hiervoor. Ze vinden het belangrijk dat jongeren weer op een normale manier les krijgen. De samenwerking werd daarom ook door beide partijen erg enthousiast begroet. Caroline: “Ik vind dat het in een samenwerking om een win-winsituatie moet gaan. Wij mogen gebruikmaken van de locatie, maar als leerlingen enthousiast worden van het ondernemen bij bijvoorbeeld ’t Stoepje, dan hebben ze er misschien wel een ondernemer bij in de toekomst.” Emma van Twillert van Bakkerij ’t Stoepje geeft aan dat deze samenwerking voor hen positief zal uitpakken: ”Jongeren zijn de toekomst. Voor ons is dit de vijver waar we uit moeten vissen als franchiseformule. We laten de laten de leerlingen kennismaken met bijvoorbeeld verkooptechniek, we gaan op marktbezoek en laten de bakkerij zien.”
Lees het hele artikel uit de Bunschoter van 23 april.