In november 2017 heeft Arie Slob, Minister voor Basis- en Voortgezet Onderwijs een bezoek gebracht op het Oostwende College in Bunschoten. Het bezoek had meerdere doelen. De minister sprak met leerlingen en docenten over de verdrietige gebeurtenis rondom het overlijden van Savannah Dekker en hoe de school dit heeft opgepakt. Hij sprak met veel waardering over leerlingen, personeelsleden, directie en de betrokken Bunschotense gemeenschap. Leerlingen en docenten waardeerden de warme betrokkenheid van de minister.
Vervolgens was er aandacht voor het unieke ondernemende onderwijsconcept van het Oostwende College. Jeroen Waardenburg, coördinator ondernemend leren en directeur Henk Koelewijn vertelden de minister over de inbreng die ondernemers en leerlingen wel en niet hebben op het onderwijsconcept. Samen met ondernemers wil het Oostwende College de doorstroom van leerlingen naar het vervolgonderwijs en de arbeidsmarkt optimaliseren. Dit gebeurt door leerlingen ondernemende vaardigheden aan te leren binnen het onderwijscurriculum. Dit concept geldt voor alle onderwijsrichtingen die worden aangeboden van LWOO t/m VWO. Reflectie, doorzetten, initiatief nemen en samenwerken zijn voorbeelden van deze vaardigheden. Levensechte opdrachten worden door ondernemers en docenten ondergebracht in een uitzendbureau. Leerlingen kunnen gaan kiezen uit deze opdrachten en worden begeleid in de uitvoering daarvan.
De minister bracht ook een bezoek aan de mediatheek van de school. Het lezen van leerlingen wordt bevorderd door verschillende projecten op het Oostwende College. Een van de projecten is het leesproject waarbij docenten jeugdboeken onder de aandacht brengen van leerlingen. Ook de minister werd gevraagd een boek mee te nemen en te vertellen waarom hij juist dit boek aanbevelenswaardig vindt voor jongeren om te lezen. Hij koos voor het boek van Jan Hof “Frits de Zwerver” een boek over het verzet uit de Tweede Wereldoorlog. Een spannend boek dat hem raakte als kind. “Toen dit mij werd gevraagd hoefde ik niet lang na te denken”.