Oostwende College
Een school voor iedereen!

Oostwende College organiseert Wintermarkt voor het goede doel!

6 februari 2024

Elk jaar organiseert het Oostwende College een Goede doelendag. Hierbij mogen leerlingen zelf activiteiten bedenken om geld in te zamelen voor een goed doel. Dit jaar is het thema: ‘Behoud de botter!’. 

Op woensdag 14 februari wordt het Oostwende College omgetoverd tot een mini-visserijdag. Een bruisende Wintermarkt, waarbij het goede doel centraal staat. Docenten en leerlingen zullen in klederdracht rondlopen, de netten hangen overal, een compleet botterzeil wordt opgehangen en de geur van vers gerookte zalm komt u tegemoet. Van 14.15 tot 14.45 uur lopen de leerlingen van de brugklassen een sponsorloop. Van 15.00 tot 20.00 uur zullen de gangen en pleinen van de school gevuld zijn met activiteiten en lekkernijen, allemaal ten behoeve van het steunen van dit lokale doel. 

Dit jaar zal de opbrengst van de Wintermarkt gaan naar een wel heel bijzondere organisatie: de Stichting Museumhaven Spakenburg. Deze stichting zet zich in voor het behoud van de karakteristieke botters, de trots van Spakenburg. Door deel te nemen aan de Wintermarkt, dragen de leerlingen van het Oostwende College direct bij aan het behoud van dit cultureel erfgoed. 

Het is niet de eerste keer dat deze twee elkaar ontmoeten. Herinnert u zich nog de film ‘Vissers in verzet’? De film zal ook zichtbaar zijn tijdens de Wintermarkt. 

Maar daar blijft het niet bij. Naast het steunen van de Stichting Museumhaven Spakenburg, zal een deel van de opbrengst ook worden gebruikt voor het organiseren van excursies voor medeleerlingen die het financieel zwaar hebben. Het Oostwende College laat hiermee zien dat solidariteit en gemeenschapszin hoog in het vaandel staan.

De Wintermarkt belooft een feestelijke middag en avond te worden, vol vermaak voor jong en oud. Van springkussens tot oud-Hollandse spelletjes, van lasergamen tot een gametoernooi, er is voor ieder wat wils. Daarnaast is er ook nog een grandioos
Rad van Fortuin, met geweldige prijzen zoals een bottertocht. Voor de inwendige mens wordt ook goed gezorgd, met heerlijke winterse lekkernijen zoals poffertjes, stamppotten, erwtensoep en vers gerookte zalm. Maak het uzelf gemakkelijk door die avond niet te koken, maar gezellig mee te eten in oud-Hollandse sferen.

Dus noteer het alvast in uw agenda: woensdag 14 februari, van 15.00 tot 20.00 uur, Oostwende College. Kom langs en geniet van een Spakenburgse winterdag vol plezier en betekenis. Samen maken we het verschil!

Wintermarkt voor het Goede doel

Nieuws