Oostwende College
Een school voor iedereen!

Pitchavond Jong Ondernemen 

29 januari 2024

Het Oostwende College draait mee in een pilot van een nieuw schoolexamenvak Praktijkgericht programma – Maatschappij. Door toevoeging van dit schoolexamenvak, willen zij de havo-leerlingen beter voorbereiden op hun vervolgopleiding en de keuze hiervoor makkelijker maken. In klas vier en vijf krijgen deze leerlingen binnen dit vak verschillende praktische opdrachten, die zij met medeleerlingen moeten uitwerken. Denk aan het ontwikkelen van een spellenkist voor een basisschool, een opdracht voor een kringlooporganisatie, het uitvoeren van een opdracht op het hbo, maar ook het opzetten van een eigen bedrijf. 

Pitchavond – De presentatie van je eigen bedrijf

Op dinsdag 23 januari was het zover. De leerlingen uit havo 4 mochten hun eigen bedrijf presenteren aan een vakkundige jury en een zaal vol betrokken ouders en geïnteresseerden. De afgelopen maanden was er hard gewerkt aan het bedenken van het product, een marketingplan en het financiële plaatje. De ene leerling was natuurlijk zenuwachtiger dan de ander, maar er bleken ook natuurtalenten tussen te zitten die met flair de zaal overtuigden van het potentieel van hun bedrijf.

Pitch winnaar en een publiekswinnaar

De deskundige jury bestond uit Stefan Koelewijn (partner vishandel Heinen & Koelewijn), Wijnant Schaap (eigenaar Schaap & van Dijk belastingadviseurs en accountants), Gert van Wincoop (eigenaar rietdekkersbedrijf Van Wincoop uit Putten) en Willem van den Hazel (zelfstandig ondernemer – Oerboer uit Blaricum). Zij waren van mening dat het bedrijf Bakkie doen! de meest overtuigende pitch van de avond heeft gegeven en dit jaar pitchwinnaar is van het Oostwende College. Bakkie doen! heeft een koffie-/thee geschenkpakket bedacht om eens extra te denken aan eenzame mensen. Hierbij maken ze onder andere gebruik van kopjes van de kringloop en zijn de bijgevoegde kaartjes gemaakt door cliënten van zorgboerderij De Veldmuis. De leerlingen van Bakkie doen! kregen uiteraard het bijbehorende Spakenburgse hart en een heerlijke bon van een lokale eetgelegenheid. De publiekslieveling van die avond was het bedrijfje Botterplank: ze hebben met behulp van Waypoint borrelplanken gemaakt en deze zelf voorzien van een laser afbeelding van een botter. 

De pitch winnaars!
Botterplank
Bakkie doen

Pitchavond Jong Ondernemen

Nieuws