Oostwende College
Een school voor iedereen!

Save the date: Reunie!

19 december 2023

Het Oostwende College: 75 jaar onderwijs met trots!

Het Oostwende College is inmiddels een begrip in Bunschoten. Komend jaar zal de middelbare school haar 75 jarig bestaan vieren. Dit platina jubileum wordt gevierd met diverse festiviteiten. Voor zowel de huidige leerlingen, als oud-leerlingen en (oud)medewerkers zal er alle aandacht zijn. 

Een rijke historie

Opgericht in 1948, heeft het Oostwende College generaties van leerlingen verwelkomd en hen gevormd tot de mensen die ze vandaag de dag zijn. Waar de verre voorouder van de school als ‘ulo’ met slechts twee lokalen op een veldje achter de Noorderkerk startte. En wie herinnert zich niet het mooie Sytwende aan de Talmastraat? Gevolgd door een prachtige nieuwbouwschool aan de Plecht. De school is nu uitgegroeid tot een rijke school voor leerlingen van alle niveaus. Waar je eindexamen kunt doen voor het vmbo-bk, vmbo-tl en de havo. Van het vwo volg je de onderbouwjaren in Bunschoten. 

Het jubileum is niet alleen een viering van de school zelf, maar ook een moment waarop stilgestaan wordt bij de mooie momenten en herinneringen die er rondom de school gemaakt zijn. Wie herinnert zich bijvoorbeeld nog de lessen van mevrouw Klarenbeek? Of het bemoedigende woord van conciërges Peter, Cor of Theo. Van inspirerende docenten tot leergierige leerlingen; het Oostwende heeft een blijvende impact gehad op de lokale gemeenschap. 

Feestelijke jubileumavond

Het jubileumfeest, gepland op vrijdag 9 februari, belooft een spektakel te worden. Er zal eerst een diner zijn met alle (oud)medewerkers.

Vanaf 19:00 uur zal het Oostwende College omgetoverd worden tot een bruisende ontmoetingsplaats. Oud-leerlingen zijn welkom om samen herinneringen op te halen. Ook zullen er een aantal ludieke acties georganiseerd worden. Wie wil er nou niet nog een keer les van een oud-docent? 

Het hoogtepunt van de avond zal een grandioos feest zijn waar oud-leerlingen en (oud)medewerkers zullen dansen en lachen, terwijl ze proosten op nog eens 75 jaar onderwijs in Bunschoten. De komende periode zal het Oostwende College via de website en via Instagram en Facebook diverse herinneringen ophalen. Ook roepen zij oud-leerlingen op de datum alvast in hun agenda te noteren. Zij zijn van harte welkom! Houdt de socials in de gaten. Hier wordt op korte termijn bekend hoe je je op kunt geven. 

Save the date: Reunie!

Nieuws