Op naar de brugklas

Op naar de brugklas

Een nieuwe school… wat spannend! Eigenlijk ga je beginnen aan een avontuurlijke reis die wel vier, vijf of zelfs zes jaar duurt. Dat wordt leuk. Onderweg maak je nieuwe vrienden. Je beleeft van alles. 

Euh, een dakpanklas?

Je begint altijd in de brugklas. Op het Oostwende is dat een dakpanklas. In zo’n brugklas komen twee of meerdere niveaus bij elkaar. Een enkele keer komen er meerder niveaus samen. Bijvoorbeeld basis en kader in een vmbo-bk-klas, tl en havo in een vmbo-tlh-klas of havo en vwo in een hv-klas. Het schooladvies dat de basisschool je geeft in groep 8, krijgen wij na jouw aanmelding ook. Daardoor kunnen wij jou in de brugklas plaatsen die het beste bij jou past. In de loop van het jaar komen wij er vanzelf achter welk niveau het best bij jou past!

Mentor

Elke klas heeft in je nieuwe schoolwereld een eigen begeleider: de mentor. 

Samen zorgen jullie ervoor dat school een prettig en gezellig avontuur is. Heb je ergens moeite mee? Blijf daar niet mee zitten, maar ga naar je mentor.

Jouw mentor is altijd het eerste aanspreekpunt bij vragen. Dat geldt ook voor je ouder(s)/verzorger(s). De mentor is het directe lijntje met je nieuwe school. 

 

Introductieweek schooljaar 2024-2025

De allereerste week op jouw nieuwe school staat vol leuke actviteiten. Zo maken we kennis met elkaar!

Binnenkort verschijnt hier een aftermovie van de introductieweek van dit jaar!

Video’s op deze site zijn afkomstig van Youtube en Vimeo. Deze sites kunnen gepersonaliseerde advertenties voorafgaand aan de video afspelen. Deze goedkeuring is optioneel, maar noodzakelijk om video’s te bekijken op deze site.

Bekijk details